12 окт. 2011 г., 23:22

Лети към мечтите си, мое момиче 

  Поэзия » Другая
988 0 5

 

 

ЛЕТИ КЪМ МЕЧТИТЕ СИ, МОЕ МОМИЧЕ

Лети към мечтите си, мое момиче,
разперила устремно млади криле.
Светът от високо така е различен -
красив е и с трепет надежда зове.

Роди се ти в слънчева, есенна утрин,
чакана рожба бе, мило дете.
Запълни до край любовта и 
сърцето ми тупка ли, тупка 
в синхрон с твоето – началото 
ново животът тъй щедро поде... 
Ден подир ден пред очите ми
майчински, топли,
растеше, буквички пишеше,
чудни пейзажи рисуваше с плам.
Следобеди дълги - с пианото сричаше
музикални пиеси – ех, спомени, знам...
Но дете си на нова епоха - и смело
взор впери далече, напред. 
Космически, тайнствени двери 
отваряш – чертаеш нов,
инженерно-авиационен проект...

Лети към мечтите си, мое момиче,
разперила устремно млади криле.
Светът от високо така е различен -
красив е и с трепет надежда зове.




12 октомври 2011г.



© Хрис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??