25 июл. 2023 г., 21:20

Летни дни 

  Поэзия » Другая
138 0 1

Един щурец засвири във ръжта,
синчецът се усмихна на небето.
Нашарено от дивите цветя
се шарнало далеч, далеч полето.

 

Слънцето с лъчите си гори
и бели кърпи мяркат се в нивята,
че време е за жътва - летни дни.
Дърветата зелени мятат сянка.

 

Под сянката дете венец плете -
напомня ми за отминали години...
Била съм някога и аз дете -
прибрах го в мен, а споменът замина. 

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??