4 февр. 2006 г., 22:46

Летни стихчета 

  Поэзия
2284 0 1

***
Огромна сянка  -
внезапно се спусна нощта,
Прекрасна слънчева корона засия.

***
Морски бриз милва телата
и разхлажда ни от жаркото слънце.
Пръсти заровени в пясъка...

***
Осеяно поле със бали от сено,
Поседнали на една, вдъхваме
юнския залез...

***
Планина окъпана в слънце.
Вечерен бриз.
Чай с вкус на огън...

***
Довиждане, Пролет прецъфтяла,
Довиждане, най-дълъг ден,
Здравей, прекрасно лято...

***
Щъпуркат парапланиристи
по хълма оголен.
Прелитам над сокол и тръпна...

***
Чай от мащерка,
идеи за хайкута,
изгубен залез...
 

***
Цветен прашец и чайче вкусно с мед,
кацнала перушинка на перваза,
Еньов ден...

***
Лято, жега, чай зелен,
къпем се във пот.
Мирис на водорасли.

***
Слънце, дъжд,  град, буря и сняг - 
ден като ден.
Отминаха 30 години...

***
По каменна река катерим се
вперили очи нагоре - връх Балкански.
Ще се качим!

***
От птичи поглед с развети коси,
наслада за духа и душата.
О, омайни езера...

***
Борови гори отвред,
Вода като бистра сълза,
Чувства най-различни...

***
В лятната жега,
гларуси кряскат.
Оголила снага, приижда реката...

***
Горска полянка
със шарена сянка,
дъжд от борови иглички.

***
Ден след ден ходим пеша
и дишаме бодро,
надвиснала канара...

***
Хлад ни обгръща в
мразовита красота.
Пея за тебе сега...

***
Високи и странни скали,
красиво изваяни с времето,
легенди и радостни дни.

***
Прекрасно лято,
палатка във горичка,
мърдука бебенце в торбичка.

***
Влажна юнска вечер.
Мащерка, премръзнала пчелица…
Чинийка с мед- напред!

© Атанас Коев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??