1 дек. 2023 г., 21:24

Летящите прасета 

  Поэзия » Гражданская, Пародии
297 0 3

             Те не идат от космоса,
              те родени са тук,
              но сърцата им просто са
              по-кристални от звук.

                            В. Петров ("За хвърчащите хора")

 

Те не идат от космоса,

родени са в кочина, тук,

но сърцата им просто са

обвити във лой и боклук.

 

Ала вижте ги, литват над нас като бели коне

над калта, над разбитите жълти павета 

и ухаят на прясно сушено пране,

но са всъщност летящи прасета

 

А ние си влачим хомота,

изхвърляме даже разделно боклука

и тъй ни минава живота

дори ако имаме в нещо сполука

говорим за глупости вирейки нос,

че били сме по чужди морета,

и някак с насмешка по този въпрос

че ни яхат летящи прасета.

© Димитър Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да... не е готино прасе
    да те яха и ...
    Тарарарам...
    Поздравявам те.
  • Така вече става, след редалцията
  • По Валери Петров "Песен за хвърчащите хора"
    "Те не идат от космоса,
    те родени са тук,
    но сърцата им просто са
    по-кристални от звук."...и т.н.

    пародия
Предложения
: ??:??