20 февр. 2014 г., 11:01

Левски 

  Поэзия
335 0 0

 

Защо ли, Дяконе, родил си се тук? 
Днес всички сме племе заспало, 
подвигът твой, народът неук, 
приема, че прави го цяло! 

А народ не значи това - 

крепежът на бивша слава, 
днес повече от всякога досега 
трябва сила и воля корава! 

Да се спасим не от враг и хомот, 
от себе си, Дяконе, трябва, 
да заживеем достоен живот, 
какъвто на теб подобава!

© Екатерина Спасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??