19 февр. 2013 г., 09:43  

Левски и днес 

  Поэзия » Гражданская
473 0 0

Славната личност Левски нека помним ние,
страх ни е, че родината ни пак ще се затрие!
Великите идеали на Дякона са в нашите сърца,
но народът ни сляп е, блее, наистина е овца!

Той падна, за да я има днес свободата,
но сега ценят се унижението и парата,
стадо овце, докога от чуждите страни
ще си зависимо, честта си ти върни!

Дали поука от историята ще намерим,
или вечно от чужди сили ще треперим,
родината, макар и бедна, нека се обича,
спрете унизения народ сам да се обрича!

 

 

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??