20 июл. 2011 г., 20:34

Лице 

  Поэзия » Другая
1275 1 16

Ач гьозюню, уяндър джанънъ. (Отвори си очите, събуди си душата.)

Турска поговорка

 

Усещам дъха на небесната шир –

отварям очите, събуждам душата:

животът, единствен достоен кумир,

безмилостно лихви пресмята.

 

Открехвам последното земно перде

и  вече е късно за нещо повратно –

старица е времето, дните преде,

река не тече на обратно.

 

Ще дойде и отдихът, щом различа

сред чуждите роли наистина своя:

пред дявола имам стотици лица,

пред Господа само едно е.

© Аноним Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??