Ач гьозюню, уяндър джанънъ. (Отвори си очите, събуди си душата.)
Турска поговорка
Усещам дъха на небесната шир –
отварям очите, събуждам душата:
животът, единствен достоен кумир,
безмилостно лихви пресмята.
Открехвам последното земно перде
и вече е късно за нещо повратно –
старица е времето, дните преде,
река не тече на обратно.
Ще дойде и отдихът, щом различа
сред чуждите роли наистина своя:
пред дявола имам стотици лица,
пред Господа само едно е.
© Аноним Всички права запазени
Мисана, не казвам, че си жена, а обикновен педераст - по характер, останалото не ме интересува.