23 авг. 2007 г., 23:05

ЛИПСВА МИ 

  Поэзия
548 0 4

                                     ЛИПСВА   МИ

        КОЛКО   ГРИЖИ, УСИЛИЯ   И   ВОЛЯ,
        С  ЖИВОТА  НЕСПРАВЕДЛИВ  ДА СЕ БОРЯ...
        ДУША  ЖАДНА КОПНЕЕ  ЗА  ОТМОРА,
        ЛИПСВА  МНОГО   РЕКАТА  И ПРОСТОРА...

        КАК ИСКАМ  ДА ВИДЯ  РЕКАТА  БИСТРА,
        ДА  КРАЧА С  НЕЯ... И ДА НЕ  МИСЛЯ...
        ДА  ОТМИЕ   ПАРЛИВИ   ТРЕВОГИ,
        ДА  БЯГАМ С КРАЧЕТА  БОСОНОГИ...

        ЗАБЪРЗАНА, ТЕЧАЩА  И ПЕНЛИВА,
        ДА  ПРЕЧИСТИ    ДУШАТА СПРАВЕДЛИВА,
        ДА  МЕ МОКРИ  И ПЛИСКА  ВОДАТА  ЖИВА,
        ДА  УСЕТЯ, ЧЕ  ДИШАМ... ЧЕ СЪМ  ЩАСТЛИВА...

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??