16 апр. 2018 г., 13:29

Луда любов 

  Поэзия » Любовная
538 2 0

Луда любов

 

Духна южнякът. Нейде отгоре
сметна, че вече е време,
скрит в белокорите стари тополи,
глътчица въздух да вземе.

 

Лудо дърветата в миг поизтупа,
клоните им поразнищи
и по земята бързо натрупа
сняг, от разцъфнали вишни.

 

На неколцина бедни рибари
с шеметен танц преобърна,
скъсал им котвите, лодките стари
и във морето ги върна.

 

Хукна обратно, весел. Притихна
в клоните на кавака
и дяволито ми се усмихна:
" Ей така, лудият чака! " .

 

Чакам го, Ветре. Да ме прегърне.
Зная, че ще онемее
тутакси само, като ме зърне.
От любов, ще полудее!

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??