2 мар. 2014 г., 18:56

"Лудите, лудите, те да са живи!" 

  Поэзия » Гражданская
457 0 5

Докъде я докара, Октай?
До под крушата.
Младостта ти засяда
като топка във клоните,
насинена от ритане
и от удари сгушена, ще възкръсне,
но кой ще ти спазва законите?

И кои, Боже мой, ще са тези закони?
На крадците, които изнасят държавата?
На онези, с шкембетата,
с вратовете, послушните
и с чепиците остри, по теб дето скачаха?

На онези, които
на турски те псуваха,
или тези, които на български траят си?
"Депресира Доган!" Ей това се получи!
И оставаш на топло.

Аз не искам забравата
да покрие с мъгла, а клишето "безумие"
да остави следа срамежлива
във времето.

Остани си такъв, неразумен, Октай!
Те, безумните, дърпат
след себе си племето.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??