17 мая 2011 г., 10:05

Лудогорие 

  Поэзия » Гражданская
531 0 2

 

 

Мое Лудогорие, развяло буйна грива

като дорест кон,

политнал с млад ездач на път!

От родината ни мила най-прекрасен кът!

В теб живея и се чувствам горда

и щастлива!

 

Скъпи ми са в теб горите сенчести, зелени,

свиден ми е черноземът -

щедър и богат.

В него стъпките на Аспаруховата рат

векове кънтели и отекват

днес във мене.

 

Тука неведнъж дедите, силни и корави,

срещали са непреклонно

зъл, коварен враг.

За да оцелеят и опазят роден праг,

са намирали опора

в корените здрави.

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??