19 нояб. 2011 г., 23:26

Луната тази вечер 

  Поэзия » Другая
658 0 2

 

ЛУНАТА ТАЗИ ВЕЧЕР

Луната, казват, тази вечер 
ще прилича на медна тепсия. 
И толкова близо ще дойде, 
че даже ще видим отчетливо
нейната ярка повърхност,  
долините и странните кратери,
ако се взрем по-внимателно - 
кой знае? - можем да зърнем 
там в миг... обитатели... 
Лунна ще бъде нощта ни 
и силно ще блесне в безкрая 
изконната наша надежда - 
да видим за малко и... рая... 
Приготвих си силен бинокъл,
дими в каната чая. Очакване.
Може би... странстване
в светлата мартенска нощ 
ще мечтая.


  http://www.youtube.com/watch?v=evI-sCxYM3Y&feature=related


19 март 2011г.




© Хрис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благода ря, че надникна и в моята страничка, Таня!
  • Ще мечтаем и ще надникнем и в рая! Много ми хареса!
Предложения
: ??:??