20 июл. 2010 г., 14:51

Лятна олелия 

  Поэзия » Пейзажная
844 0 3

Лятна олелия


Облачета-таласъми
гонят белите ханъми,
гръм и трясък, олелия
вдига сам Свети Илия.

Със оплезени езици
пред светкавици-камшици
стъпват черни тежковози
от небесните обози.

Със зелените си пръсти
всяко стръкче пак се кръсти -
обещава, че ще слушка,
иска дъжд, а не градушка
.

© Димитър Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??