30 дек. 2007 г., 16:27

Лятно приключение 

  Поэзия » Для детей
929 0 1
Лято, плаж, море,
слънцето силно пече,
аз цопкам игриво във водата,
от игра дори са ми ожулени колената.
Ала нещо интересно по вълните се носи,
аз доприпквам до него и го питам - "Какво си, що си?"
И в очите ми пламъче заиграва,
съзнанието ми вече осъзнава:
от пиратски кораб това са бутилка и писмо,
но какво да правя - дали да го скрия под моето легло?
Не, не ще го занеса в исторически музей,
и след векове за мене песен ще се пей,
ала първо ще го покажа на семейството ми мило,
да видят детето им любимо какво е разкрило.
"Мамо, мамо - викам аз -
виж какво намерих от раз -
бутилка и писмо имам си вече,
те идват много, много отдалече."
А моят брат голям,
въобще не го е срам,
а с пълно гърло ми вика "Ама че си и тии,
пуснах тази бутилка при големите скали."
И така, моето приключение
завърши като често явление.
Е, какво да се прави, поредната игра,
но това ще ми бъде урок за дълги времена.
                                       (Изповед на едно дете)

© Ден Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??