12 июл. 2020 г., 02:03  

Лято 

  Поэзия » Для детей
904 4 12

Хей, детенце мило с телефон в ръце

вънка слънце грее, даже е 3D.

Зная, че модерни са – форуми и блог,

но човек живее в свят красив, широк.

Той не се побира в клауд или на диск

и не се релоудва всеки минал миг.

Сприрай интернета, лято е сега

планини изкачвай с песен на уста

или пък на плажа, ей така, с ръце

замък построи си. После от сърце

някого напръскай с воден пистолет,

щото е по бански, а е със таблет.

Вярвай, че не можеш да даунлоуднеш тен

нито пък усмивка, щастие съвсем,

нищо тук не спира щом не си в обхват,

с HD резолюция е шареният свят.

Слънце ще те грее, дъжд ще те вали,

ала ще е истинско, не онлайн, нали?

Лятото ще мине, запомни дете,

профилът се трие, спомените не!

© Веселин Банков Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Как пораснаха мечтите в патилата и игрите »

5 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??