18 февр. 2020 г., 15:07

Лято е през Януари 

  Поэзия » Юмористическая, Для детей, Гражданская
700 1 0

Кой не знае, че след есен
зимата ще ни завари?
Сечко мразовито бесен
мята лютите шамари.

 

Всичко живо заледява,
не подбира и не жали.
Всеки нейде се скатава,
бърза печка да запали.

 

Но изглежда нещо става,
студ навън не се усеща,
зима се не появява,
слънце грее ни насреща.

 

Виж Емиле, той сезонът
топли цветове си шари.
Може след това циклонът
снежна буря да стовари.

 

Градусите хич не спадат!
Цели двайсет ще удари!
Честно доста ми допадат.
Пек ще е и Февруари.

 

Протестанти пак сърдити.
Екоактивисти плачат.
А зиморниците свити-
те от щастие подскачат.

 

Щъркелите имигрират,
споделиха митничари.
Учените коментират:
"Под краката ще ви пари...".

 

Слагай тънката си дрешка!
Жари като на сафари!
Както виждаш, няма грешка-
лято е през Януари!

© Деян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??