10 сент. 2011 г., 12:15

Лято в перлени коси 

  Поэзия » Любовная
473 0 2


Златно лято локвите изпива.
Хвърчила заничат над поляни.
Сред нивя вий венци самодива
от цветята, в утрото набрани.

 

Ето там омара се навдига.
През плета латинчица наднича.
Слуша - звънко пее тук авлига –
и приглася влюбено момиче.

 

Вятърът лудуващ ли го пита:

Все тъй ли преживяваш – със мечти?!
Пламъче-светулка се заплита
в смолистото на перлени коси!

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря!

    "Не зная какво означава,
    но мъчи ме смътна тъга;
    Легенда прастара не дава
    покой на ума ми сега."

    Хайнрих Хайне
  • Стихотворението ти е чудесно
Предложения
: ??:??