8 июн. 2022 г., 21:40

Дъждовни миниатюри 

  Поэзия
276 1 4

ххх

 

Дъждовно и красиво, весел дъжд,

неспирен, лек, щастлив и изведнъж

прокапал, и погалил с мокра длан,

дъждовен волен кон – неоседлан.

Неспирен, искрен и ухаещ, чист,

не, дъжд – любим небесен пианист.

 

ххх

 

Дъждовно е и нека си вали
играе си дъжда навън, нали,
на детска и неспираща игра
сред капки затичах и разбрах,
че щом пристига и обича щом,
ще вляза сред любим дъждовен дом.

 

ххх

 

Дъждовна и неспирна светлина

сред капките сърцето разпозна

и тичам, и съм мокра и добра,

дъждът сърцето ми с любов разбра.

Не капки падат, водни са лъчи,

излез навън и в дъжд се облечи.

 

© Милена Френкева Все права защищены

Събуждам се... Отново заваля!
Мирише на божурена надежда.
Пои земята Господ и изля
във всяка капка цялата Си нежност,
а аз отварям мисли и стъкла - ...
  381 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много ме зарадва, Скитнице. Благодаря за подаръка. Аз ти изпращам цял рой щастливи и любвеобилни дъждовни капки
  • Много красиви дъждовни миниатюри! Твоят дъжд създава настроение!
    Подарявам ти дъга 🌈
  • Благодаря, Нина, много мили думи, зарадва ме. Дъждът ми ги подари вчера, когато разпръсна красивите си живителни капки
  • Ведро и по детски чисто настроение носят тези дъждовни миниатюри! Много ми харесаха!
Предложения
: ??:??