9 февр. 2008 г., 18:21

Любов. 

  Поэзия
489 0 1

                Любов


По-истинска от истината.
По-вечна от вечността.
По-нежна от нежността.
По-кратка от живота.

Това е любовта
и ти ще я изпиташ някога.
Най-прекрасното чувство на света.
Най-неочаквано идва с нощта.

По-красива от пролетта.
По-гореща от лятото.
По-приказна от есента.
По-студена от зимата.

Любовта е това -
слънчев лъч над пустинна земя.
Най-страшната стихия.
Най-голямата магия.

По-красива от мака.
По-сладка от ягодата.
По-омайна от омайничето.
По-бодлива от розата.

Любовта е като цвете -
красиво отвън, а отвътре като трън.
Пипнеш ли го, ще боли,
но неземна радост носи, запомни.

© Йоанна Конова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Любовта е като цвете -
    красиво отвън, а отвътре като трън.
    Пипнеш ли го, ще боли,
    но неземна радост носи, запомни."


    наистина е така...Поздравления!!!
Предложения
: ??:??