29 июл. 2008 г., 10:14

Любов 

  Поэзия
609 0 9
Любов, почакай ме зад ъгъла,
след минутка идвам с тебе да говоря.
Не ме поглеждай, сякаш съм те лъгал -
мене можеш всякак да пребориш.

Любов, прегръщай ме с луна във тъмното,
във мрак не смея никак да те търся.
Пътят ми към теб е зъл и стръмен.
А ти ми липсваш. Трябва и да бързам.

Любов, заслушвай се за моя топъл повик -
а той ще те прегърне като песен.
Докажи, че всички бляскави основи
поставени са, за да ни е лесно.

Любов, прощавай ми, че неведнъж се дърпах.
Сега започнах аз да търся тебе.
Любов, обичам те. Усещам твоя полъх -
дано не те е страх да бъдеш себе си...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??