5 нояб. 2023 г., 11:56

Любов и ревност 

  Поэзия » Любовная
233 0 0

Любов и ревност

 

Няма те. Обзема ме тъга.

Чудя се дали си ти сама.

Ревността ми пак ме завладява,

и душата на парченца разпилява

 

Знам. С по – възрастни, с по – млади си била

И всичките желаят те наново. 

И бившия съпруг вика те “Елa.

Искам да те любя аз отново”.

 

Това разбира се побърква ме докрай

И срещите със бившите ме подлудяват

Макар приятели да сте докрай

Чувствата ми в ревността изгарят.

 

И ето пак, поредната безсънна нощ

Треперя не на себе си и ужасен,

И сблъскват се желания и страсти с мощ

До утрото на следващия ден

 

Ще кажеш ти – ...това убива любовта,

и че за ревността ми нямаш ти вина.

Единствено за да остане любовта,

Ще трябва да загърбя ревността...

 

Това е много лесно да се каже,

Но ужасът заплашва да ме смаже

Ще трябва твърдо да реша,

Какво да правя с таз жена...

 

© Иван Андреев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??