28 мар. 2017 г., 10:58

Любов в нелични форми 

  Поэзия » Другая
291 0 0

Ще се научи да обича, както ти я предначерта.

Непознаваща топлината на утринните лъчи,

а само студения допир в малките часове на нощта,

тракваща нарочно вратата зад себе си,

за да стресне съня от миглите ти, миг преди да те удави в забрава,

оставяща виновно фибички на мивката в банята,

за да има причина да се върне отново,

разпиляваща косите си в море от ненужности,

за да те заплете още малко в присъствието си

очакваща обаждането ти нощем,

сепващо пеперудено крехкия и сън

забравяща топлината си в покоя на завивките до теб,

за да запомни леглото извивките и,

улавяща виновно миговете преди да затвориш очи,

за да си създаде своя малка хвърчаща представа за вечност,

целуваща те на светофарите, миг преди да си хванеш метрото,

за да си открадне минута  от тебе.

 

Ще я предначертаеш нелично обичаща, а ще я намериш влюбена в някого друг.

 

© Недописана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??