30 нояб. 2014 г., 21:06

Любовно танго 

  Поэзия » Любовная
383 0 1

 

В стая покрита със споменен прах,
призраци стъпват на пръсти,
времето спи на стария праг,
забравило да се прекръсти.

Вятър в комина свирна с уста,
огън в камината пламна,
глъчка и смях изпълни нощта,
мирис на вино и сладко.

Сам грамофонът засвири танго,
двамата бавно танцуват,
сенките плуват, а във жарта
съска безсилно забрава.

Вятърът свирна пак със уста,
прозотецът мигна уплашен,
времето сънено тръсна глава,
а подът изкърца по- прашен.

В стая покрита със споменен прах,
в единствена нощ оживяват,
двете души забравили страх,
танго на живота танцуват.

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??