17 сент. 2020 г., 11:28

Любовното изкуство 

  Поэзия » Любовная, Другая
772 0 1

 

Пози, бройки, нощен лов.

Пачки, вадят се банкноти.

Купува се безценната любов,

висок е оборота...

 

Стойки страстни, холограми чувства,

и красота се ражда... след аборт...

Да, явно е, любовното изкуство,

"издигнато" е до нивото... спорт...

 

И няма забранени зони!

Поглъщането е въздигнато във култ...

Целогодишни са любовните сезони

въплътени във любовния абсурд.

 

Гимнастика със елементи на балет,

усмихната е Любовта... с монетен блясък...

Възпява ставащото банкомат-поет,

реди поеми вечност... върху пясък...

 

Изящни жрици на любовния разврат

отчитат се пред Ерос, търговеца любовен.

А казват, че любов не стигала във този свят...

Каква лъжа! Какъв слух долен!

 

     *****

 

Любовен бурен във любовна китка

ме гали, като кукувича прежда*.

Реактор ядрен пие с мене от любовната напитка,

а Афродита носи сметката... и за бакшиш таи надежда...

 

Кукувича прежда - паразитно пълзящо растение.

 

09.05.2018.

 

Георги Каменов 

 

От поредицата ми стихове "Другата любов". 

 

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много точно си се изказала за творбата ми, Мариана, благодаря сърдечно.
Предложения
: ??:??