4 мая 2018 г., 01:21  

Муза 

  Поэзия » Любовная, Оды и поэмы
604 1 1

 

Чаках те с години, музо моя мила,

чаках и с молитви страстно те зовях,

скитница бе ти, лицето си прикрила...

бягаше пред мен... Самотен аз вървях!

 

С другите тогава ти се заиграваше,

водеше  по всички краища на света,

Щастие, богатства, щедро им раздаваше,

там, където минат срещат любовта!

 

Тази безусловна обич в нас, която

всекиго спохожда в земния живот;

с Божа помощ тя по-ценна е от злато -

даваш ни възможност да оставим род!

 

Днес при мен пристигна в зрелите години...

с мъдрост, с прозорливост, с дарба ме дари.

Ти ме настани в най-китните градини...

там духът, където може да твори!

 

12 юли 2012

 

("Повеите на любовта" - първа книга)

Иван Митов

 

 

 

 

 

© Иванъ Митовъ Все права защищены

Поема за любовта. За първите тайни сърдечни трепети. Споменът за тях остава за цял живот...

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря на всички, които прочетоха до днес стихотворението, както и на този поставил в "Любими"! Благодаря за вашата мълчалива подкрепа.
Предложения
: ??:??