May 4, 2018, 1:21 AM  

Муза 

  Poetry » Love, Odys and poems
603 1 1

 

Чаках те с години, музо моя мила,

чаках и с молитви страстно те зовях,

скитница бе ти, лицето си прикрила...

бягаше пред мен... Самотен аз вървях!

 

С другите тогава ти се заиграваше,

водеше  по всички краища на света,

Щастие, богатства, щедро им раздаваше,

там, където минат срещат любовта!

 

Тази безусловна обич в нас, която

всекиго спохожда в земния живот;

с Божа помощ тя по-ценна е от злато -

даваш ни възможност да оставим род!

 

Днес при мен пристигна в зрелите години...

с мъдрост, с прозорливост, с дарба ме дари.

Ти ме настани в най-китните градини...

там духът, където може да твори!

 

12 юли 2012

 

("Повеите на любовта" - първа книга)

Иван Митов

 

 

 

 

 

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Поема за любовта. За първите тайни сърдечни трепети. Споменът за тях остава за цял живот...

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря на всички, които прочетоха до днес стихотворението, както и на този поставил в "Любими"! Благодаря за вашата мълчалива подкрепа.
Random works
: ??:??