14 мая 2007 г., 09:23

Любовта ни осъди 

  Поэзия
901 0 4
 

 

Любовта ни осъди!

Безпощадна присъда!

Любовта се превърна в палач.

Неизказани думи и безкрайна заблуда...

Любовта се превърна в чистач.

Тя помете душите от нападали листи.

Тя премете пред мен и пред теб.

А душите ни - книги бързо-бързо прелисти,

не остави   ни лист непревзет...

Любовта се нагърби

да ни е обвинител.

Стана тя прокурор в този съд.

Прокурорът е съдник, той не е просто зрител.

Той е злото, кошмарът, гневът.

Заседатели няма.

Съдията -  подкупен.

Въздух тежък, докрай нажежен.

Любовта призова ни

да вървим в път безпътен,

без посока и в нощ,  и във ден.

Любовта ни осъди!

В полупразната зала

всички чакаха Страшния съд.

Любовта ни осъди,

но присъдата няма

да превърне в забрава греха.

Любовта ни осъди

да се лутаме в мрака,

докато се превърнем във мрак.

Белезници дочуват се, някъде тракат.

Някой ритна вратата със крак.

В мрачна стая затворени.

Глухи сме. И сме слепи.

Озверели, безплътни, сами...

Сълзи вместо вода с теб ще пием от шепи.

Сухи сълзи - като ками.

Любовта ни осъди!

Ние с теб я предадохме...

Затова самотата горчи.

И сега тя е съдник,

а Темида все сляпа е,

както слепите наши очи.


 

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Любовта ни осъди!

    Ние с теб я предадохме...

    Затова самотата горчи."

    ....и боли и боли и боли...Даре!!...как се предава любов?

  • "Любовта ни осъди,
    но присъдата няма
    да превърне в забрава греха..."

    Греха в никакъв случай не трябва да се забравя!
    Интересна поетеса си ти! Пишеш красиво!!!

  • Браво!6!
  • впечатляващо!
Предложения
: ??:??