Люляци ще разцъфтяват,
птици ще летят на юг,
зимен вятър ще припява -
няма да си вече тук...
Вечно влюбени - щурците -
ще ни будят в нощен час.
А земята ще се пита:
как така не си сред нас?...
Само песните остават -
жив е всеки твой куплет.
Няма никога забрава
за метежния Поет!
Днес Георги Талев щеше да навърши 71 години... Поклон!
© Вилдан Сефер Все права защищены