Лъв грамаден и един
поминува жив и невредим
в зоопарка, в свойта клетка.
Той е страшна гледка.
Силата му е голяма,
но паднал на хора в капана,
отнели са му свободата
сеир да гледат децата.
Ние свободни хора се викаме,
а в кутийки тесни се тикаме,
не в големи къщи - многолетни,
като на хора, с четиринайсет тоалетни,
които от високите трибуни
пред народа се правят на маймуни,
бият се в гърдите мощно,
че мислят за него денонощно.
Днес приех това бреме,
осъдих се за неопределено време
в тридесет квадрата панелка,
заради скъсаните ми гащи и фанелка.
Сега приличаме си по съдба -
лъвът с отнета свобода,
аз заради кризата голяма -
затворени сме до живот и двама!?
© Никола Яндов Все права защищены