5 апр. 2007 г., 21:49

Лъвица 

  Поэзия
1506 0 1
  Лъвица
 
 Лъвица срещнах аз
 в гората в странен час.
 Да, часът бе точно за обяд,
 е, признавам си - това е благодат.
 .
 Гледахме се ний тогава.
 Лъвицата си мислеше как ще се гощава,
 а аз пък чудех се - ще ме засити ли 1 тъдява?
 .
 И така, след дълга схватка,
 тя почна да ми говори сладко,
 хапнахме си ний от друго
 (1 кокошка за аперитив,
 2 прасета за мезе
 и 2 глупави телета за десерт.)
 .
 Обаче гладът не прощава.
 За любов още бях гладен тогава.
 Ами аз съм си такъв -
 искам, не искам, съм Лъв.
 .
 Да малко и романтик си падам,
 когато реша лъвицата да зарадвам.
 Отидох до съседната гора
 да набера малко цветя
 и имах пак късмет -
 там имаше не една вечеря а пет.
 .
 Мигом се втурнах в цветната леха
 откъснах с усилия една,
 и на мойта лъвица устроих
 романтична вечеря с... цветя :)
 05.04.2007  12:15

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??