26 дек. 2006 г., 13:47

Магията на Коледа 

  Поэзия
1851 0 2
Светлина сърцата озарява
и стопля ги запалената свещ.
Снегът по малко болката заравя,
разпалва се и пламъкът горещ.
Звездите както винаги си пеят
коледна звънлива песен,
а снежинки по лицата ни лудеят,
за да кажат, че животът е чудесен!
Домовете и елхите украсени,
отрупани трапези, веселби,
в тези дни сме някак по-сплотени,
по-усмихнати, щастливи и добри...
Каква е тази истинска магия,
тази коледна вълшебна сила?!
Белоснежната стихия
света пречиства и измива
от натрупаните болки и сълзи,
от страданието и подлостта...
Но защо са кратки тези мигове,уви?!
И всяко зло се връща, както до сега...
                  ххххх
Защо не можем да държим неугасена
свещта на надеждата и обичта?!
Защо ли не изчезне тази сцена -
на безбройните измъчени лица?!
Сами се потопяваме в страдание,
получаваме го със своите дела,
сами го утрояваме със отчаяние,
вместо да си подадем един на друг ръка!
Не можем ли да станем по-сплотени,
да си помагаме взаимно, да се обичаме?!
Вярата и любовта правят добри промени
в името на щастието, към което тичаме...

© Василена Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??