27 окт. 2014 г., 17:23

Магьосниче 

  Поэзия » Любовная
455 0 3

 

Шалът, случайно при мен забравен,

черен и стилен - в тайнство шепти.

Реди поетично недоизказани думи,

изтръгва от душата ми остри бодли.

 

Косите ми - обгърнати и мокри още, 

разгръщат се в хиляди чифта криле.

Небето, обагрено в лилави спомени

за полети утринни в прегръдка зове.

 

Началото ново след броеницата дни

в молитвен копнеж хоризонта топи.

Шалът ти - ухаещ на вяра и истини

в път се превръща облян в светлини.

 

Знаеш, очаква ни градчето - песенно.

Ще ме чакаш ли на мостчето каменно?

С ръката в джоба, в шепата - камъче.

Мъдрост или вяра си ти, магьосниче!

 

Гюлсер Мазлум

16.04.2014

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??