9 февр. 2024 г., 06:39

Май, май... 

  Поэзия
157 3 4

Май не съм много удобна,
май лекичко ви убивам.
Не мога да бъда покорна,
както на вас ви се иска.

 

Май мъничко ви напрягам,
май вече взе да ви писва
и май нервите ви обтягам,
че се опитвам да мисля.

 

Май някак взе да ви дразни, 
като задавам въпроси
и търся в душите ви празни 
нещо, угодно на Бога.

 

И май, май вече е време 
с вас да си стиснем ръцете.
Каквото можахте ми взехте,
не и това във сърцето.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??