21 февр. 2017 г., 10:24

Майчин завет 

  Поэзия » Другая
302 0 2

Завържи ме във възелче

и ме сложи под главата си!

Нощем сънувай ме! За мене мисли!

Какво съм ти казала, какво съм поръчала,

от какво съм споделила, че ме боли.

Сънувай какво съм ти казала да запомниш!

Сънувай накъде съм поръчала да вървиш!

А, когато сутринта се събудиш,

може вътрешно да прокървиш.

Не се плаши! Огледай се и виж!

Може да си сбъркал нещо!

Коригирай грешката и тръгвай пак!

По пътя може да ти е студено, или пък горещо,

но ти не спирай! Слагай крак пред крак!

Вечер пак да ме сънуваш!

Докато съм с тебе, ще добруваш!

 

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Дори да си идем от този свят, пак сме майки и мислим, тревожим се за децата си. Благодаря ти Веси.
  • Да, майчината любов няма равна. Харесах си "Завържи ме във възелче", както и цялото стихче, разбира се. Поздрави!
Предложения
: ??:??