17 нояб. 2006 г., 21:59

Майчина молитва 

  Поэзия
2846 0 17
 В душата ми гори страдание
-от болката ти впламенено...
Ти - най-невинното създание ,
със тебе ме боли и мене...
Аз гледам двете ти очички ,
сълзите в себе си събрали
и двете мънички ръчички ,
към мен за помощ се простряли.
И галя челото горещо,
и моля се на Бога с мъка:
Ах, нека излекува бързо
болката в очите скъпи...
Ах, нека нежната усмивка
отново грейне на лицето,
да падне черната покривка,
на мъката ми във сърцето...
Ти, сине мой, си моя вяра
и болката ти е и моя,
когато тебе те изгаря,
от мен отива си покоя.
И моля се с молитва свята:
"Бди, Господи, над мойто чедо",
защото всичко са децата -
усмивките им са победа...


© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??