Макът погледна слънцето и се усмихна
Пролетно утро красиво.
Макът се усмихва закачливо.
Поглежда към слънцето жарко,
а цветът му искри ярко, ярко.
Живее щастливо в полята
и обича много гръдта на земята.
Облаче мина високо в небето
и за миг скри на слънцето лицето.
Плисна за кратко дъждец по тревата,
появи се веднага шарена дъгата.
Пчелички жужат по цветята,
събират медец за децата.
Макът спокойно поклаща камбанка
и се приготвя за сладка, миловидна дрямка.
© Анна Все права защищены