21.12.2014 г., 11:44 ч.

Макът погледна слънцето и се усмихна 

  Поезия » За деца
346 0 1

Макът погледна слънцето и се усмихна

 

Пролетно утро красиво.
Макът се усмихва закачливо.

Поглежда към слънцето жарко,

а цветът му искри ярко, ярко.

Живее щастливо в полята

и обича много гръдта на земята.

Облаче мина високо в небето

и за миг скри на слънцето лицето.

Плисна за кратко дъждец по тревата,

появи се веднага шарена дъгата.

Пчелички жужат по цветята,

събират медец за децата.

Макът спокойно поклаща камбанка

и се приготвя за сладка, миловидна дрямка.

 

© Анна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това много повече ми хареса,и аз преди време бях опитал подобен жанр ,но никак не ми се получава,продължавай да се развиваш Анна и успех от мен
Предложения
: ??:??