Тя е от особена порода -
не е просто хубава жена.
Както казал си го е народът
все едно ти пада пелена.
Сякаш по земята тя не стъпва,
а се носи като аромат.
Щом я видят хората изтръпват
или от любов, или от яд.
Въртиопашка често я наричат
тези дето нямат тоя чар,
но тя е тук за тия що обичат
и ценят греховния и дар.
Жена е, а пък дявол във сърцето
те щипе като рак по съвестта.
Щом твоя е извръщаш си лицето
да скриеш похотта си от света.
Прекрасна е и паднала и права -
снагата и е стройна като бор,
а пък съпругата е тъпа крава,
запряна все зад селския стобор.
Очите и са истинска вселена
в която ти изгубваш си ума.
Душата би продал, че таз Малена
да те чака вярна у дома.
© Таня Гулериа Все права защищены