27 мар. 2021 г., 09:14

Малката хубавица 

  Поэзия » Для детей
754 0 5

Когато южнякът задуха,

баба Марта свали си кожуха,

с килима си цветен цветята 

застелят горите и полята,

тогава със сестриците си Тя

пристига с птичите ята.

Под стрехите зида си гнездото,

лепи го за бетона и дървото.

Дечицата си - милите душици,

храни с бръмбарчета и мушици.

Тя е мъничка, игрива,

бързолетка много красива.

Тази малка хубавица

има име л......ца?

 

© Никола Яндов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горска пролет »

15 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??