Спиш ли?
Мен ли целуваш в съня си?
Крехка мисъл в дъжда се намокри.
И такава прогизнала, боса
срещна други среднощни въпроси...
Как отчаяно търси подслон
неспокойната женска тревога!
Но мъжът се е скрил в своя дом,
вече чужд за подобни несгоди...
Спиш ли?
Или друга целуваш в нощта си?
Вероятно не чуваш навън
колко силно гърми от въпроси!
А небето ме моли за сън...
© Неделина Кабаиванова Все права защищены