22 дек. 2009 г., 23:16

Мантра 

  Поэзия » Философская
1015 0 5

МАНТРА

 

Не е душа

и не е тяло,

и не е тук,

и не е там,

не е частица,

нито цяло,

не е това,

което знам,

не е сега

и не е утре,

не е дори,

когато бях,

не е вода

и не е огън,

дори не е

космичен прах,

не е земята

и небето,

че те пък точно

най не са,

не е това,

което мисля,

че мога все

да понеса,

не знам какво е

и не питам,

но все пак знам

какво не е,

ще кажете,

че май залитам,

какво пък –

може тъй да е?

© Наследник на Куфара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??