5 мая 2010 г., 16:16

Мечешка работа 

  Поэзия » Для детей
511 0 2

Станала рано зарана
нашата Меца-Мецана.
Бъчвичка за меда взела
и към бърдото поела.

Стигнала Меца... до дряна,
па покачи се засмяна:
"Ей, вие едрички дренки...
Ех, че сте вкусни, червенки!"

"Бъчва взех аз за медеца -
казала си наша Меца.
Ала писано ми било
да не "вкуся днеска жило."

Във хралупата се върна,
бъчвичката там обърна.
Разпиляха се на пода дренки
вкусни, едрички, червенки
като топченца - мъниста -
"Мамо, дай метлата, да почистя!"

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Малко като мечешка услуга се е получило - с друга цел била в гората, но и плодовете децата - малките мечета са помели ...
  • !!!Трудничко, още колко пъти да го прочета!!!
Предложения
: ??:??