17 окт. 2005 г., 14:46

мечта 

  Поэзия
802 0 5
Поле - безлюдно, пусто, голо,
пръстта на буци се реди
лехи за посеви готови,
но никой нищо не сади.

Едно плашило сред полето
разперило безпомощно ръце,
стои и гледа към небето
със тъжно глупаво лице.

Звезда политна към земята.
Плашилото във миг си пожела.
Усмихна се и тръгно под луната,
разривайки с краката си пръстта.

© Божидара Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??