Oct 17, 2005, 2:46 PM

мечта 

  Poetry
803 0 5
Поле - безлюдно, пусто, голо,
пръстта на буци се реди
лехи за посеви готови,
но никой нищо не сади.

Едно плашило сред полето
разперило безпомощно ръце,
стои и гледа към небето
със тъжно глупаво лице.

Звезда политна към земята.
Плашилото във миг си пожела.
Усмихна се и тръгно под луната,
разривайки с краката си пръстта.

© Божидара Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??