Не съм мечтал за чужди светове -
избрал съм в този точно да живея.
Не съм мечтал за други брегове -
да плувам в моето море умея.
Не съм сънувал нечии земи -
в земята моя най е сладък хляба!
Не искам власт, известност и пари -
не ми се мре на златната им клада.
Не искам нищо чуждо на света...
Единствено за тебе не отричам,
че мога да събарям и градя,
да те открадна, за да те обичам!
Да смачкам нечие сърце на прах,
далече от земята си да ида,
в дълбокото да газя и без страх
война да водя, докато те има.
За тебе мога чужди светове
на мястото на моя да иззидам,
да се науча как се плава във море,
чиито брегове дори не виждам!
За тебе мога всичките мечти
да пренапиша... Но отдавна вече зная,
че моята единствена мечта е ти
да месиш моя хляб - до края!
© Йордан Все права защищены