24 янв. 2020 г., 20:26

Мечта сиромашка 

  Поэзия
336 1 4

Пихте ли кафе и тази сутрин,

купихте ли „Златното” талонче?

Фараони, пирамиди, други –

чака ви щастливо милионче.

 

Търкайте талончета другари,

търкайте, печалбите ви чакат,

я ще се снабдите със Ферари,

я със някоя стотачка яка.

 

Търкайте - от сутрин, чак до вечер,

после ще блестите от екрана.

За да ни разказвате в Наречен

как ще посетите фън-шуй баня.

 

Как ремонт ще спретнете във къщи,

с нова печка, мебели, тераса.

Как животът вече не се мръщи,

а ви се усмихва с пълна маса.

 

Близкото оказва се далече,

докато фантазии витаят

друг на вас парите ви извлече –

плувайте в поредната омая!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хазарта винаги е толериран в мафиотските държави! Народа плаща сметката, както и сега ще стане! Поздрави!
  • Браво, Дани! Злободневна тема!
  • Не пия кафе и не търкам талончета, обаче фън-шуй банята е добра идея, размечтах се
  • Не е лошо да помечтае човек! Само това му остава! Поздрави, Дани!
Предложения
: ??:??