17 мая 2021 г., 00:59  

Мечтата с вяра се постига 

  Поэзия » Любовная
813 3 7

По улицата на мечтите

различни хора срещам аз.

Стаил е всеки във гърдите

надеждата за светъл час.

      Пред мене весел клоун се смее

      и откровено ми намига.

      В очите му живот лелее:

      " Мечтата с вяра се постига! "

 

И търся теб, и се оглеждам

със трепета необясним,

и поглед от тъга не свеждам,

очаква ме човек любим.

      Пред мен с китара бардът пее

      и обичта във култ издига.

      Гласът му с песента се лее:

      " Мечтата с вяра се постига! "

 

И продължавам по- нататък,

усещам, че си близо ти.

И поривът красив и сладък

със моето сърце тупти.

      Пред мен художникът рисува

      картината си пъстролика

      и от пейзажа му се чува:

      " Мечтата с вяра се постига! "

 

Къде си ти? Нетърпеливо

към тебе все съм устремен.

Желанието причудливо

лети крилато всеки ден.

      Пред мен цветарка се явява,

      цветя разстваря като книга.

      За теб цветче едно ми дава:

      " Мечтата с вяра се постига! "

 

Вървя и свежо Синевата

със Слънцето е благодат.

Душата среща се с душата

и приказен е този свят.

      До мен да бъдеш е магия,

      зовът ти още тананика.

      С теб щастието си не крия...

      Мечтата с вяра се постига.

      

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??