26 авг. 2008 г., 16:36

Мечтател във дъжда* 

  Поэзия
551 0 11

*това е едно от любимите ми стихотворения, значи много за мен и го свързвам с един много трогателен момент

 

 

Капе дъжд от сивото небе,

а аз вървя под него със мечтата -
да видя твойте прелестни ръце
да търсят мене - тръна сред цветята.
Днес вали. А колко страшно става,
когато няма кой да те повика,
а ти стоиш и мокър се надяваш
някой, там от мрака, да изникне
и с прегръдка топла, нежна; със усмивка
да подари на тебе мъничко утеха.
А без утеха обичта изгнива!
И аз се вслушах в скитащото ехо -
как ме вика твоя глас в безкрая,
как нарича мен - мечтател във дъжда.
И аз му вярвам, и го следвам, и не зная -
как бих могъл без теб да издържа.

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??