Мечти, копнежи и терзания
преплитат се и се роят,
животът - нелеко изпитание,
върви по своя неутъпкан път.
Мечтите раждат се, нерядко гаснат,
като звезди във ясното небе,
копнеят да се претворят в реалност
и пърхат с пеперудени криле.
И розови, и алени, и бели...,
ухаят и трептят със свойта пъстрота,
като кичести цветчета разцъфтели
открехват портите на радостта.
Мечти красиви, копнежи и реалност
се сплитат смело във една съдба,
разлиства се в живота пролетта
и бяга от безлична сивота.
© Галя Николова Все права защищены